מה ההבדל בין אורז לבן לאורז מלא?
אורז מלא – מוסרת רק קליפת הזרע החיצונית, רוב המינרלים והסיבים נשמרים.
אורז לבן – משאירים רק את הזרע הלבן, והוא נותר ללא הרבה ערך תזונתי.
אורז מלא – העמילן מתפרק לאט בשל הסיבים, מה שמגביר את תחושת השובע.
אורז לבן – העמילן מתפרק מהר, מה שגורם לנו לרצות לאכול עוד ועוד.
מרכיבים:
- 1 בצל בינוני קצוץ.
- 1 כף שמן זית.
- 1 כוס אורז מלא (עדיף בסמטי לאחר השרייה של לפחות חצי שעה).
- 1 גמבה חתוכה לקוביות.
- 2 כוסות מים רותחים.
- מעט מלח (לא חייב).
- 1 שן קצוצה (לא חייב).
ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה (אפשר לאדות במים ולוותר על השמן). מוסיפים את שאר המרכיבים (פרט למים) מערבבים ומחכים כשתי דקות. מוסיפים את המים ומערבבים שוב. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה, בודקים שהאורז רך.