ערמונים – מתכון בסיסי

ערמונים 3
בתנור או במחבת

 

למה ערמונים?

הם מכילים 3.17 גר' חלבון, 2.2 גר' שומן, 52.96 גר' פחמימות, 29 גר' סידן, כמעט 1 מ"ג ברזל, 592 מ"ג אשלגן.  ביחס לאגוזים אין להם הרבה שומן. לצורך השוואה, באגוזי מלך יש 20%  שומן ובערמונים רק 3%. הערמונים הם עמילנים ובהרכב התזונתי שלהם דומים הרבה יותר לתפוח אדמה או לדגנים, מאשר לאגוז. הערמונים עשירים בויטמינים, מכילים מינרלים ונחושת, ומלאים בחומצות אמינו.

 

קנינו ערמונים, מה עושים עכשיו? איך מכינים?

 אפשרות א: ערמונים קלויים על המחבת. 

מסמנים איקס על צידם השטוח בעזרת סכין, שוטפים ומניחים על מחבת כשהם מונחים על צידם השטוח. מחממים על אש גבוהה במשך כ – 20 דקות. לאחר כ – 10 דקות רצוי להפוך אותם על צידם השני. לאחר קירור, מקלפים.

 אפשרות ב: אפייה בתנור – זהירות, אם רוצים למנוע פיצוצים, חורצים דרך הקליפה חתך ממש, לא שריטה.

מחממים תנור ל – 200 מעלות, חותכים צורת איקס בצד השטוח של הערמונים. מניחים את הערמונים  על צידם השטוח בתבנית אפייה. אופים את הערמונים במשך 20 דקות, עד שהם רכים.  לאחר קירור מפצחים אותם בקלות.

 

 

 

 

 

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן