איך להפוך את הנבטת החומוס למשימה פשוטה? להנביט קילו חומוס, לבשל במים (מומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת על מנת להפחית בגזים) לחלק לשקיות / קופסאות ולשמור במקפיא. בכל פעם שרוצים להכין תבשיל / מרק מוציאים מהמקפיא ונהנים! לשלבי הנבטה בבית חפשו באתר: "שלבי הנבטה".
מרכיבים:
- 1 בצל קצוץ.
- 1 כף שמן זית.
- 3 כוסות עדשים ירוקות לאחר השרייה והנבטה.
- 3 כוסות גרגירי חומוס לאחר השרייה, הנבטה ובישול במים רותחים.
- 3 קישואים מגורדים.
- 4 גזרים מגורדים.
- צרור כוסברא/פטרוזיליה קצוצה.
- ענף סלרי קצוץ.
- 2 שיני שום כתושות (לבחירה).
- מעט כורכום.
- מעט מלח (לבחירה).
- מים רותחים בגובה הירקות + 2 כוסות מים.
ההכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבת הבצל (אפשר גם ל'טגן' במים). מוסיפים את שאר המרכיבים פרט למים הרותחים ומערבבים. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה כארבעים דקות.