מרק עדשים וחומוס

מרק חומוס ועדשים
פצצת אנרגיה חלבונית

איך להפוך את הנבטת החומוס למשימה פשוטה? להנביט קילו חומוס, לבשל במים (מומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת על מנת להפחית בגזים) לחלק לשקיות / קופסאות ולשמור במקפיא. בכל פעם שרוצים להכין תבשיל / מרק מוציאים מהמקפיא ונהנים! לשלבי הנבטה בבית חפשו באתר: "שלבי הנבטה".

מרכיבים:

  • 1 בצל קצוץ.
  • 1 כף שמן זית.
  • 3 כוסות עדשים ירוקות לאחר השרייה והנבטה.  
  • 3 כוסות גרגירי חומוס לאחר השרייה, הנבטה ובישול במים רותחים. 
  • קישואים מגורדים. 
  • 4 גזרים מגורדים. 
  • צרור כוסברא/פטרוזיליה קצוצה.
  • ענף סלרי קצוץ.
  • 2 שיני שום כתושות (לבחירה).
  • מעט כורכום.
  • מעט מלח (לבחירה).
  • מים רותחים בגובה הירקות + 2 כוסות מים.

ההכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבת הבצל (אפשר גם ל'טגן' במים). מוסיפים את שאר המרכיבים פרט למים הרותחים ומערבבים. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה כארבעים דקות. 

בתיאבון!

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן