מרכיבים:
- חצי כף שמן זית.
- 1 בצל קצוץ.
- 3 כוסות עדשים כתומות לאחר השרייה ושטיפה, ואם אפשר גם הנבטה.
- 4 גזרים מגורדים.
- 4 עגבניות בשלות.
- 2 שיני שום קצוצות.
- מעט מלח (לא חייב).
- מעט כורכום (לא חייב).
- מים רותחים למילוי הסיר.
ההכנה:
לטגן בצל בשמן עד להזהבה או 'לטגן' בצל במים, להוסיף את שאר המרכיבים פרט למים ולעגבניות ולערבב. לטחון את העגבניות בבלנדר ולהוסיף לסיר. לשפוך את המים הרותחים לסיר ולבשל על אש קטנה כ – 40 דקות.