זרעי פשתן – מזון על

פשתן 1
מדוע כדאי לצרוך זרעי פשתן?

סובלים מעצירות? תסמיני גיל המעבר?

זרעי פשתן יכולים לעזור לכם!

בזרעי פשתן יש שלושה מרכיבים חשובים:

א. סיבים תזונתיים – עוזרים בפינוי וניקוי מערכת העיכול, ומשמשים לחיזוק פלורת המעיים הטובה.

ב. הליגננים – רכיבים הנמצאים בקליפת הזרע. ליגנאן הינו חומר אנטי דלקתי אשר נמצא בכמות גבוהה מאוד בזרעי הפשתן. בנוסף, יש לו תכונה של שיבוש גדילה של גידולים סרטניים ספציפיים.

ג. חומצות שומן האלפא-לינולאית (ובקיצור ALA) – היא אחת מחומצות השומן ממשפחת האומגה 3, הנחשבות לשומן בריא מאוד. 

זרעי פשתן עוזרים ל:

בריאות העור, שמירה על כלי הדם והגנה מפני מחלות לב, הפחתת הסיכון ללקות בסרטן, מיתון תופעות גיל המעבר ותורם לחוסר איזון הורמונלי, יעיל מאד למניעת עצירות, מסייע בספיגת הסידן לגוף.

 כיצד לאכול אותם?

א. ניתן לטחון במטחנת קפה ולפזר אותם על מאכלים שונים כגון: סלט, שייק, מיץ ועוד.. (מערכת העיכול לא יכולה לעכל את הקליפה ולכן אם רוצים לקבל את הערכים התזונתיים צריך לטחון אותם). לזרעים הטחונים יש ריח של אגוזים.

ב. ניתן להשרות כף זרעי פשתן במים חמים למשך מס' שעות. לאחר שמופרש חומר בעל מרקם ג'לי, יש לשתות את הנוזל עם הזרעים.

כמה אפשר לאכול?

מומלץ לצרוך כף אחת ביום.

אם אתם בהריון, הנקה, חולי סכרת, נוטלים תרופה אחרת – מומלץ להתייעץ לפני אכילת פשתן.

למתכון מיץ תפוחים עם זרעי פשתן כנסו ל: http://www.s-habriut.co.il/1/שייקים-ומיצים/מיץ-תפוחים-עם-זרעי-פשתן
Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן