מרכיבים:
- 1 כוס קינואה מונבטת.
- 1 כף שמן זית.
- 1 בצל קצוץ.
- 2 שיני שום קצוצות.
- 2 גזרים חתוכים לרצועות.
- 2 קישואים חתוכים.
- 1 גמבה חתוכה לרצועות.
- 1 כף סילאן ללא סוכר.
- מעט מלח.
- מעט כורכום.
לבחירה:
- חבילת פטריות טריות.
- חופן פטרוזיליה/כוסברה.
- חופן אגוזי מלך.
ההכנה:
מבשלים את הקינואה רבע שעה במים רותחים, מסננים ושוטפים.
מטגנים את הבצל עד להזהבה,
מוסיפים את הירקות והתבלינים, מערבבים ומבשלים למשך 10 דקות – עד לריכוך הירקות (אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים). מוסיפים את הקינואה ומבשלים עוד כעשר דקות.
מפזרים מעל את האגוזים ומגישים חם.