מרכיבים:
- כוס דוחן לאחר השרייה.
- כוס כוסמת ירוקה לאחר השרייה ועדיף הנבטה קצרה, הנבטה ארוכה יכולה להזיק.
- כוס קינואה לאחר השרייה ועדיף הנבטה.
- שתיים ורבע כוסות מים (אפשר להוסיף או להוריד לפי מרקם העיסה הרצויה).
- כפית מלח (לא חייב).
למריחה:
מעט שמן זית
זעתר
ההכנה:
טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד שהתערובת יוצאת חלקה.
במחבט נון סטיק מניחים 3 עיגולים/עיגול גדול, מחכים מעט עד שהפיתות נפרדות בקלות מהמחבת, הופכים ומוציאים.
מורחים מעט שמן זית, מוסיפים זעתר ונהנים…
בתיאבון!
שימו לב:
במידה והזרעים עברו הנבטה, הפיתות הן חלבוניות ולא עמילניות.
מתכון הבית בגירסה נוספת…
והפעם פיתה עם שמן זית וזעתר.
מצאו את ההבדלים פיתה עם זעתר 'רגילה' לפיתה שלנו:
חלבוני (עשיר בחומצות אמינו) לעומת עמילני.
ללא גלוטן לעומת עם גלוטן.
ללא שמרים לעומת עם שמרים.
ברכתו שהכל לעומת ברכתו המוציא.
מצאתם עוד הבדלים?
מוזמנים לשתף…