מרכיבים:
- 3 כוסות כוסמת ירוקה לאחר השרייה במים והנבטה קצרה בלבד (הזמן האידיאלי להכנת הקרקרים הוא בתחילת הנביטה)
- 1 כוס קינואה לאחר השרייה ועדיף הנבטה.
- חצי כוס זרעי צ'יה טחונים.
- עד כוס מים (להתחיל בחצי כוס).
- מעט מלח (לא חייב).
- רבע כוס שומשום מלא.
ההכנה:
לחמם תנור ל180 מעלות. לשים בבלנדר את הכוסמת, הקינואה והמים ולטחון היטב. לאחר שהעיסה טחונה היטב, להוסיף את זרעי הצ'יה ולטחון 2-3 שניות. לשטח על תבנית עם נייר אפייה ולפזר מעל את השומשום. לאפות חצי אפיה (כ 20 דקות), לכשישחימו להוציא ולחתוך למלבנים בגלגלת פיצה או בסכין חדה. להחזיר לתנור להשחמה נוספת. לאחר קירור "לקלף" את הנייר אפייה, לחתוך שוב ולצנן. לאחסן בכלי אטום.