מרכיבים:
- 2 חבושים חצויים.
- מיץ מחצי לימון.
- מים בגובה הסיר.
ההכנה:
לשטוף היטב ולקרצף את החבושים.
מבשלים את החבושים בסיר עם מים רותחים ומיץ לימון כחצי שעה. מצננים.
אפשר לשותות את המיץ.
אפשר לשלבו בתוך סלט פירות, כפירות חתוכים או כל רעיון אחר!
בתאבון!
מכירים פרי שאפשר לאוכלו רק כשהוא מבושל?
ראיתם כבר את החבושים?
פרי דל קלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים ותאית. מכיל ריכוז גבוה של נוגדי חימצון. בפרי הבשל יש כמויות גדולות של ויטמין סי, והוא מקור טוב למינרלים כמו נחושת, ברזל וזרחן. אפשר להשתמש במישרת זרעי החבוש לטיפול בפצעים.
גרעיני החבוש רעילים ואין לאוכלם.
להלן דבריו של בן אורי בעניין החבושים:
"פרי חמצמץ, מופיע בסוף הקיץ ותחילת הסתיו. מכיל ריכוז גבוה של ויטמין e וברזל, נוח לאכילה כשהוא מבושל או אפוי. קליפתו קשה, אינה אכילה וקשה ללעיסה. זהו הפרי היחידי שכדאי "לקלקלו" על ידי בישול".
מכיוון שהחבוש לא כל כך מתוק כדאי לשלבו בתוך סלט פירות או להוסיף לו סילאן.