מרכיבים:
- 1 כרוב לבן בינוני קצוץ לרצועות דקות.
- 1 כוס שומשום (עדיף מלא).
- 2 כפות סילאן טבעי.
- כף שמן זית.
- מיץ מלימון שלם.
- מעט מלח (לא חייב).
ההכנה:
מעבירים את הכרוב לקערה גדולה, מוסיפים את כל המרכיבים פרט לשומשום ומערבבים.
קולים במחבט או בסיר את השומשום כ-5 דקות, מוסיפים לקערה ומערבבים שוב.
אוטמים ומצננים במקרר למשך מספר שעות לספיגת הטעמים.
הידעת?
האם ידעתם שבכרוב יש 40 מ"ג סידן על כל 100 גרם כרוב?
האם ידעתם שבשומשום מלא יש 975 מ"ג סידן על כל 100 גרם שומשום?
(רק לשם השואה, במלפפון – 16 מ"ג, בעגבניה – 10 מ"ג, בתפוח – 6 מ"ג סידן על כל 100 גרם)
מצורף מתכון לסלט כרוב לבן עם שומשום קלוי…
הארה: קליפת השומשום לא מתעכלת במערכת העיכול ולכן במידה ורוצים שהוא יתפרק וייספג בדם יש צורך ללעוס אותו היטב או לטחון את השומשום.