מרכיבים:
1 כוס קינואה (מושרית ועדיף מונבטת)
חצי כוס גבעולי סלרי קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן חמוציות טבעיות
חופן צנוברים/ חופן אגוזי מלך (לא חובה)
2 כפות סילאן טבעי
3 כפות לימון סחוט
1 כף שמן זית
חצי כפית כמון
ההכנה:
להרתיח 5 כוסות מים בסיר, כשהמים רותחים לבשל את הקינואה במשך כ-10 דקות (לבדוק שהיא מוכנה). לשים את הקינואה במסננת ולחכות שתתקרר(לא לשטוף במים).
להעביר את הקינואה לקערה ולהוסיף את שאר המרכיבים ולערבב.
בתיאבון!
כשנגיע לחלל מה נאכל שם?
מדעני נאסה הציעו לגדל קינואה בחלל, בשל יתרונותיה הרבים.
קינואה היא אחד המזונות העשירים והבריאים ביותר, קל וחומר כשהיא מונבטת!
קינואה היא ללא-גלוטן, עשירה בחלבון והיא אחת מהמזונות הצמחיים היחידים המכילים את כל תשע חומצות האמינו החיוניות. היא עשירה בסיבים, ויטמינים ומינרלים.
אפשר לאכול את הקינואה המונבטת ללא בישול.