פיתה עם שמן זית וזעתר – מתכון הבית בגירסה נוספת

זעתר 2
פיתה עם זעתר: חלבונית, עשירה בחומצות אמינו, ללא גלוטן, ללא שמרים, משביעה ומזינה.

מרכיבים:

  • כוס דוחן לאחר השרייה.
  • כוס כוסמת ירוקה לאחר השרייה ועדיף הנבטה קצרה, הנבטה ארוכה יכולה להזיק.
  • כוס קינואה לאחר השרייה ועדיף הנבטה.
  • שתיים ורבע כוסות מים (אפשר להוסיף או להוריד לפי מרקם העיסה הרצויה).
  • כפית מלח (לא חייב).

למריחה:

מעט שמן זית

זעתר

ההכנה:

טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד שהתערובת יוצאת חלקה.

במחבט נון סטיק מניחים 3 עיגולים/עיגול גדול, מחכים מעט עד שהפיתות נפרדות בקלות מהמחבת, הופכים ומוציאים.

מורחים מעט שמן זית, מוסיפים זעתר ונהנים…

בתיאבון!

שימו לב:

במידה והזרעים עברו הנבטה, הפיתות הן חלבוניות ולא עמילניות.

מתכון הבית בגירסה נוספת…
והפעם פיתה עם שמן זית וזעתר.
מצאו את ההבדלים פיתה עם זעתר 'רגילה' לפיתה שלנו:
חלבוני (עשיר בחומצות אמינו) לעומת עמילני.
ללא גלוטן לעומת עם גלוטן.
ללא שמרים לעומת עם שמרים.
ברכתו שהכל לעומת ברכתו המוציא.
מצאתם עוד הבדלים?
מוזמנים לשתף…

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן