מרק עדשים מכל הצבעים

מרק 2
מרק עדשים מכל מיני צבעים, משביע, מזין, מחמם ומנחם

מרכיבים:

  • 1 בצל קצוץ.
  • 1 כף שמן זית.
  • 1כוס עדשים כתומות לאחר השרייה ועדיף הנבטה. 
  • 1כוס עדשים שחורות לאחר השרייה ועדיף הנבטה. 
  • 1כוס עדשים ירוקות לאחר השרייה ועדיף הנבטה. 
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות / 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות.
  • 3 גזרים חתוכים לפרוסות. 
  • ענף סלרי קצוץ.
  • מים רותחים בגובה הירקות + 2 כוסות מים.

אפשר להוסיף:

  • 2 שיני שום כתושות.
  • מעט מלח.
  • כורכום, כמון ועוד…
  • צרור כוסברא / פטרוזיליה קצוצה.

ההכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבת הבצל (אפשר גם ל'טגן' במים). מוסיפים את שאר המרכיבים פרט למים הרותחים ומערבבים. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה כ30 דקות (במידה והעדשים לא מונבטות יש לבשל יותר זמן ולהוסיף יותר מים).

בתיאבון!

הערה: המרק טעים יותר יום למחרת. 

 

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן