מרכיבים:
- 1 בצל קצוץ.
- 1 כף שמן זית.
- 1כוס עדשים כתומות לאחר השרייה ועדיף הנבטה.
- 1כוס עדשים שחורות לאחר השרייה ועדיף הנבטה.
- 1כוס עדשים ירוקות לאחר השרייה ועדיף הנבטה.
- 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות / 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות.
- 3 גזרים חתוכים לפרוסות.
- ענף סלרי קצוץ.
- מים רותחים בגובה הירקות + 2 כוסות מים.
אפשר להוסיף:
- 2 שיני שום כתושות.
- מעט מלח.
- כורכום, כמון ועוד…
- צרור כוסברא / פטרוזיליה קצוצה.
ההכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבת הבצל (אפשר גם ל'טגן' במים). מוסיפים את שאר המרכיבים פרט למים הרותחים ומערבבים. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה כ30 דקות (במידה והעדשים לא מונבטות יש לבשל יותר זמן ולהוסיף יותר מים).
בתיאבון!
הערה: המרק טעים יותר יום למחרת.