לכרוב יתרונות רבים:
🌿מעולה למי שרוצה להוריד במשקל, מכיל 23 קלוריות ל100 גרם כרוב מבושל.
🌿עשיר בסידן – ב100 גרם כרוב מבושל יש 48 מ"ג סידן.
🌿עשיר בויטמין k – ב100 גרם כרוב מבושל יש 108 מק"ג ויטמין k.
🌿עשיר בויטמין c – ב100 גרם כרוב מבושל יש 37.5 מ"ג ויטמין c.
🌿מכיל נוגדי חמצון, מה שגורם להפחתת מחלות.
ועוד…
מרכיבים:
- 1 בצל בינוני קצוץ.
- 1 כף שמן זית.
- 1 ראש כרוב לבן חתוך לרצועות.
- עד חצי כוס מים.
- מעט מלח (לא חייב).
- מעט פלפל שחור (לא חייב).
ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה (אפשר לאדות במים ולוותר על השמן). מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה, במידה ויש צורך מוסיפים מעט מים, בודקים שהכרוב רך ומגישים.
*הכרוב טעים יותר יום למחרת.