מרכיבים:
- 8 עגבניות בשלות
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל חתוך
- 3 שיני שום
- 3 כוסות גרגירי חומוס מונבטים לאחר בישול ושטיפה
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 3 קישואים חתוכים לפרוסות
- חופן עלי סלרי קצוצים ו/ או חופן עלי כוסברא/פטרוזיליה קצוצים.
- מעט מלח
- מעט פפריקה מתוקה(לא חייב)
ההכנה:
לחתוך את העגבניות לקוביות. לאדות את הבצל והשום בשמן עד להזהבה להוסיף את העגבניות וכוס מים. לערבב ולבשל כ – 5 דקות. בשלב זה לטחון בבלנדר מוט את העגבניות עם הבצל והשום. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב. להוסיף מים עד לגובה הסיר, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כחצי שעה.
בתיאבון!
קצת על עגבניה…
מי היא, ומה יש ב100 גרם עגבנייה?
צמח ממשפחת הסולניים, ויש בה:
הרבה מאוד מים – 94.5 ג'
חלבונים – 0.88 ג'
פחמימות – 3.89 ג'
שומנים – 0.2 ג'
ויטמינים – A B1 B2 B3 C
מינרלים – ברזל, סידן, אשלגן, נתרן ועוד…
וכמובן סיבים תזונתיים.
בעגבנייה בשלה כמות גבוהה יחסית של נוגד החמצון (אנטיאוקסידנט) ליקופן שנחשב כמסייע במניעת סוגי מחלות סרטן.
אחת האהבות שלי זה מרק עגבניות (אפילו בשיא החום), מצורפים שני מתכונים…
טעיםפשוט
בריא