מרק שעועית לבנה ועגבניות

מרק שעועית 6
מרק חלבוני, טעים ועשיר

אני מחייכת כי הפעם זה הצליח!

פעמים רבות הנבטת שעועית הסריחה, נראה לי שהפעם זה הצליח משתי סיבות:

א. קניתי את השעועית במקום הנכון. 

ב. הנבטתי בתחילת החורף, כך שלא מאוד חם בחוץ. 

אל תתייאשו, תנסו!

שעועית לבנה מלאה בסידן וכאשר היא מונבטת היא עשירה בחומצות אמינו ומינרלים. 

את השעועית המונבטת אין צורך לבשל הרבה זמן, השעועית המונבטת היא ירק חלבוני.

מרכיבים:

  • 1 בצל קצוץ.
  • 1 כף שמן זית.
  • 5 כוסות שעועית לבנה מונבטת.
  • 5 גזרים חתוכים לפרוסות. 
  • 5 עגבניות טחונות בבלנדר.
  • צרור כוסברא קצוצה.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 1 כף פפריקה מתוקה.
  • מעט מלח (לא חייב).
  • מים רותחים בגובה הירקות + 2 כוסות מים.

ההכנה:

מבשלים את השעועית המונבטת כרבע שעה במים רותחים, מסננים ושוטפים. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבת הבצל (אפשר גם ל'טגן' במים). מוסיפים את שאר המרכיבים פרט למים ולעגבניות ומערבביםלאחר כ-2 דקות מוסיפים את העגבניות והמים הרותחים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

בתיאבון!

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן