מרכיבים:
- 4 כוסות אפונה לאחר השרייה ועדיף הנבטה.
- 2 בצלים קצוצים.
- 1 כף שמן זית.
- 3 שיני שום.
- 4 גזרים חתוכים.
- 3 קישואים חתוכים.
- 5-6 ליטר מים רותחים.
- לבחירה: מלח, כמון, פפריקה.
- לקישוט (בחירה): פטרוזיליה קצוצה.
ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים, לאחר כ- 3 דקות מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק.
אפשר להוסיף פטרוזיליה לקישוט.