מרק עדשים כתומות ושחורות

מרק עדשים2
מרק עשיר ומזין

עדשים שחורות או ירוקות מאוד קל להנביט, עדשים כתומות קצת פחות, המתכון הבא מותאם לכך:

מרכיבים:

  • 1 בצל קצוץ.
  • 1 כף שמן זית.
  • 2 כוסות עדשים כתומות לאחר השרייה במים.
  • 3-4 כוסות עדשים שחורות מונבטות.
  • 4 קישואים חתוכים לפרוסות. 
  • צרור כוסברא/פטרוזיליה קצוצה.
  • ענף סלרי קצוץ.
  • 2 שיני שום כתושות (לבחירה).
  • 2 בצלים מגורדים (לבחירה).
  • מעט מלח (לבחירה).
  • מים רותחים בגובה הירקות + 2 כוסות מים.

ההכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבת הבצל (אפשר גם ל'טגן' במים). מוסיפים את שאר המרכיבים פרט למים הרותחים ומערבבים. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

בתיאבון!

 

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן