עדשים שחורות או ירוקות מאוד קל להנביט, עדשים כתומות קצת פחות, המתכון הבא מותאם לכך:
מרכיבים:
- 1 בצל קצוץ.
- 1 כף שמן זית.
- 2 כוסות עדשים כתומות לאחר השרייה במים.
- 3-4 כוסות עדשים שחורות מונבטות.
- 4 קישואים חתוכים לפרוסות.
- צרור כוסברא/פטרוזיליה קצוצה.
- ענף סלרי קצוץ.
- 2 שיני שום כתושות (לבחירה).
- 2 בצלים מגורדים (לבחירה).
- מעט מלח (לבחירה).
- מים רותחים בגובה הירקות + 2 כוסות מים.
ההכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבת הבצל (אפשר גם ל'טגן' במים). מוסיפים את שאר המרכיבים פרט למים הרותחים ומערבבים. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
בתיאבון!