מרכיבים:
- כוס עדשים כתומות לאחר השרייה ושטיפה, ואם אפשר גם הנבטה.
- חצי כף שמן זית.
- 1 בצל קצוץ.
- 3 שיני שום קצוצות (לא חייב).
- 3 קישואים חתוכים לקוביות.
- 4 גזרים חתוכים לפרווסת.
- מעט מלח.
- 6 כוסות מים רותחים (אפשר לשנות, תלוי במידת הסמיכות הרצויה).
ההכנה:
לטגן בצל בשמן עד להזהבה או 'לטגן' בצל במים, להוסיף את שאר המרכיבים פרט למים ולערבב. לאחר כ – 2 דקות להוסיף את המים ולבשל על אש קטנה כ – 40 דקות.