מרכיבים:
- 1 בצל בינוני קצוץ.
- 1 כף שמן זית (לא חובה).
- 1 שקית תחתיות ארטישוק.
- 1 סלסלת פטריות טריות, שטופות, מסוננות וחתוכות.
- 1 גמבה חתוכה לרצועות.
- 1 כפית מלח (לא חובה).
- 1 כפית כורכום.
- 1 כוס מים (להוסיף בהדרגה על מנת שהתבשיל לא יישרף).
ההכנה:
מרתיחים את תחתיות הארטישוק על מנת שיתרככו מעט. לאחר הריכוך, שוטפים וחותכים אותם לרבעים. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה (אפשר לאדות במים ולוותר על השמן). מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומבשלים באש קטנה כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.