מרכיבים:
- 4 קישואים חתוכים לפרוסות.
- חצי כף שמן זית.
- 1 בצל קצוץ.
- 3/4 כוס קשיו מושרה (עדיף 8 שעות).
- כוס מים.
- מיץ לימון מחצי לימון.
- מעט מלח (לא חובה).
- מעט פלפל שחור (לא חובה).
- חבילת פטריות (לא חובה).
ההכנה:
מניחים את הקישואים החתוכים על תבנית מצופה בנייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה ב 180 מעלות. (חצי אפייה).
מכינים את הרוטב:
בבלנדר טוחנים את הקשיו, מים, לימון ומלח.
מטגנים את הבצל בסיר עם חצי כף שמן (או במים), עד להזהבה. שופכים את הבלילה הטחונה לסיר, מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים כ- 5 דקות.
שופכים את הרוטב לתבנית ואופים עוד כחצי שעה (עד שהקישואים רכים).