סרטון – השריית אגוזים, הכיצד?

egoz
כאשר משרים את האגוז, ההשרייה מאפשרת ספיגה טובה יותר של המינרלים, מגדילה את כמות הויטמינים ונוגדי החמצון, והחלבון מזין יותר.

לכל פרי יש גרעין, האגוז הוא הגרעין ולכן הוא מוקף בחומרים ששומרים עליו אבל גם פחות בריאים. כאשר משרים את האגוז, ההשרייה מאפשרת ספיגה טובה יותר של המינרלים, מגדילה את כמות הויטמינים ונוגדי החמצון, והחלבון מזין יותר. בנוסף, בשקדים ואגוזים יש חומר שנקרא phytic acid, זו חומצה שמעכבת ספיגה של מינרלים רבים, ההשרייה מנטרלת במידה מסויימת את החומצה הזו. יש להשרות כמות קטנה כי לאחר ההשרייה האגוז מתקלקל במהירות רבה.

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן