מרכיבים:
- 5 גזרים
- 3 קישואים
- 3 בצלים
- 2 שיני שום
- כ-350 גרם דלעת
- 2 קולורבי
- 3 גבעולי סלרי שלמים
- 2 בטטות (אם רוצים שלא יהיה עמילני, אפשר לוותר)
- מים רותחים
לתיבול:
- פפריקה מתוקה
- מעט מלח (לא חובה)
לתוספת:
כ -6 קשיו חתוכים לכל קערת מרק (לאחר השרייה)
ההכנה:
להרתיח מים בחצי מגובה הסיר, להכניס את כל המרכיבים ולבשל על אש קטנה כחצי שעה (עד שהירקות רכים).
להוציא מהסיר את עלי הסלרי ולטחון את מרכיבי המרק עם בלנדר מוט.
את הסלרי לחתוך לפרוסות ולהעביר חזרה לסיר.
לתבל ולבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה.
לתוספת: אפשר להגיש את המרק עם אגוזי קשיו חתוכים.
בתיאבון!
קצם על הכתום…
מה יש בירקות הכתומים שכל כך חיוני לבריאות שלנו?
בקבוצת הכתומים ישנו מרכיב המייחד קבוצה זו: 'הקרוטנואידים'.
קרוטנואידים הם קבוצת פיגמנטים אורגניים המצויים בעיקר בצמחים, שצבעם נע בין אדום לצהוב.
הם חשובים לבריאות העיניים, העור, העיכול, המערכת החיסונית וריריות שונות. הקרוטנואידים משמשים כנוגדי חמצון חזקים, וישנם מחקרים המצביעים עליהם גם כעוזרים במניעת סרטן בצורה מובהקת.