מרכיבים:
- חצי כוס כוסמת ירוקה מונבטת.
- חצי כוס קינואה מונבטת.
- חצי כוס דוחן (דוחן מקולף אי אפשר להנביט, במידה ומצאת דוחן לא מקולף, רצוי להנביט).
- עד כוס מים (להתחיל ב3/4 כוס).
- מעט מלח (לא חייב).
- חופן שומשום מלא.
- אפשר להוסיף זעתר, כורכום או שום.
ההכנה:
לחמם תנור ל180 מעלות.
לשים בבלנדר את כל המצרכים פרט לשומשום ולטחון היטב. לשטח על תבנית עם נייר אפייה ולפזר מעל את השומשום. לאפות חצי אפיה (כ 20 דקות), לכשישחימו להוציא ולחתוך למלבנים בגלגלת פיצה או בסכין חדה. להחזיר לתנור להשחמה נוספת. להכנת קרקרים קריספיים יש להרבות באפייה.
לאחר קירור "לקלף" את הנייר אפייה, לחתוך שוב ולצנן. לאחסן בכלי אטום.
בתיאבון!
*אפשר להנביט את כל הזרעים ביחד.