מרכיבים:
- 1 כוס כוסמת ירוקה לאחר השרייה ועדיף הנבטה (בתחילת ההנבטה, כשהנבט התחיל לצאת)
- 10 תמרים ללא הגרעינים לאחר השרייה של 5 דקות במים (אפשר להוסיף אם רוצים להרבות במתיקות).
- כרבע כוס מים על מנת שהבלנד יטחן טוב. (אם צריך אפשר להוסיף)
- 1 כוס אגוזי מלך לאחר השרייה במים.
ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות. טוחנים היטב בבלנדר את הכוסמת התמרים והמים. לאחר מכן מוסיפים את האגוזים לטחינה נוספת וקלה (על מנת שירגישו את האגוזים). יוצרים כדורים בעזרת הידיים או כלי להכנת פלאפל ומניחים אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה. משטחים את העוגייה באצבעות (אם יש צורך אפשר להרטיב מעט את האצבעות במים) ואופים כ- 20 דקות. לאחר קירור "מקלפים" את הנייר אפייה ומאחסנים בכלי אטום.
4 תגובות
תודה על המתכונים המלבבים🍀
בשמחה ובבריאות
כמה זמן צריך להשרות את אגוזי המלך?
שעתיים מספיק