מרכיבים:
- 1 כף שמן זית.
- 3 בצלים קצוצים.
- 4 עלי מנגולד (החלק הלבן קוצצים דק, העלים הירוקים קוצצים גס).
- סלסלת פטריות טרייה שטופה וחתוכה.
- 3 כוסות עדשים ירוקות לאחר השרייה והנבטה.
- 4 כוסות חומוס לאחר השרייה, הנבטה (לא חובה) ובישול.
- מעט מלח (לא חובה).
- מעט פלפל שחור (לא חובה).
- 2 כפות שומשום מלא לקישוט.
- פטריות לקישוט.
ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה (אפשר לאדות במים ולוותר על השמן). להוסיף את עלי המנגולד, הפטריות והעדשים, לערבב ולבשל כ – 15 דקות עד שהמים התאדו והעלים רכים. במקביל לטחון בבלנדר את החומוס (החומוס הוא קריטי ל"הדבקת" הפשטידה) ולהעביר למחבת. לערבב שוב, להוסיף את התבלינים ולבשל 5 דקות נוספות. להעביר לתבנית ולקשט בשומשום ובפטריות. לאפות בחום של 180 מעלות כ – 50 דקות.