מרק כתום עם גרגירי חומוס (במקום שקדי מרק)

חומוס 2
עבור סיר המכיל 4 ליטר

מרכיבים:

  • 5 גזרים.
  • 3 קישואים.
  • 3 בצלים.
  • 2 שיני שום.
  • כ-350 גרם דלעת / דלורית.
  • 2 קולורבי.
  • 3 גבעולי סלרי שלמים.
  • 2 בטטות (אם רוצים שלא יהיה עמילני, אפשר לוותר).
  • 1 עגבניה למי שאוהב טעם חמצמץ (לא חייב).
  • מים רותחים בגובה הסיר. 

לתיבול:

  • פפריקה מתוקה.
  • מעט מלח (לא חובה)

לתוספת חומוס:

  • 1 כף שמן זית.
  • 1 בצל. 
  • 2 שיני שום קצוצות. 
  • 5 כוסות חומוס לאחר הנבטה ובישול.
  • מעט מלח (לא חייב).

הכנת המרק:

להרתיח מים בחצי מגובה הסיר, להכניס את כל המרכיבים ולבשל על אש קטנה כחצי שעה (עד שהירקות רכים).

להוציא מהסיר את עלי הסלרי ולטחון את מרכיבי המרק עם בלנדר מוט. את הסלרי  לחתוך לפרוסות ולהעביר חזרה לסיר.

לתבל ולבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה.

הכנת הגרגירים:

לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה (אפשר לאדות במים ולוותר על השמן). להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב. לבשל כ – 5 דקות. למזוג מרק בקערה ולהוסיף את גרגירי החומוס. נפלא!

בתיאבון!

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן