מרכיבים:
- 1 כוס אורז מלא (עדיף בסמטי לאחר השרייה של לפחות חצי שעה).
- 3 כוסות עדשים ירוקות/שחורות מונבטות.
- 2 ורבע כוסות מים רותחים.
- 1 בצל בינוני קצוץ.
- 1 כף שמן זית.
- מעט מלח.
- חופן כוסברא/פטרוזיליה קצוצה (לא חייב).
ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה (אפשר לאדות במים ולוותר על השמן). מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומחכים כשתי דקות. מוסיפים את המים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, לבדוק שהאורז רך.
משביע מאוד! (מומלץ להגיש עם סלט ירקות וטחינה)