בראוניז עם קשיו ושקדים

בראוניז 6
עבור תבנית מלבנית קטנה (12/16 ס"מ)

מרכיבים:

לשכבה ראשונה:

  • 1 כוס כוסמת ירוקה לאחר השרייה ועדיף הנבטה. 
  • 1 כף קקאו.
  • 3 כפות סילאן טבעי (אפשר להוסיף כף נוספת להעלאת רמת המתיקות).
  • 1 כף טחינה מלאה.  
  • 1 כוס שקדים/קשיו לאחר השרייה במים (את השקדים יש לקלף לאחר ההשרייה). 

לציפוי:

  • 1 כף טחינה גולמית מלאה. 
  • 2 כפות סילאן ללא סוכר.
  • 1 כף קקאו (עדיף אורגני).
  • 1 כף מים. 

ההכנה:

מחממים את התנור ל-180  מעלות. טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים פרט לשקדים/קשיו. לאחר שהעיסה טחונה היטב מוסיפים את השקדים/קשיו לטחינה נוספת של מספר שניות (כדי שהם יטחנו גס). מעבירים את הבלילה לתבנית  מכוסה בנייר אפייה ואופים כ- 30 דקות.  בשלב זה מכינים את הקרם: מחממים סיר כדקה ומכבים את האש. כשהסיר עדיין חם מכניסים את כל המרכיבים  ומערבבים היטב. כשהעוגה יבשה מוציאים את העוגה מהתנור. לאחר קירור "מקלפים" את הנייר אפייה מורחים את הקרם וחותכים לפרוסות. 

בתיאבון!

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן