מרכיבים:
- 1 בצל בינוני קצוץ.
- 1 כף שמן זית.
- 1 כוס אורז מלא (עדיף בסמטי לאחר השרייה של לפחות חצי שעה).
- 2 כוסות עדשים כתומות (עדיף מונבטות).
- 2 כוסות מים רותחים.
- 3 עגבניות רכות טחונות בבלנדר.
- מעט מלח.
- חופן כוסברא/פטרוזיליה קצוצה (לא חייב).
ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה (אפשר לאדות במים ולוותר על השמן). מוסיפים את שאר המרכיבים (פרט למים ולעגבניות), מערבבים ומחכים כשתי דקות. מוסיפים את מיץ העגבניות והמים ומערבבים שוב. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה, בודקים שהאורז רך.
משביע מאוד! (מומלץ להגיש עם סלט ירקות וטחינה)