מלפפונים חמוצים – פרוביוטיים

מלפפון חמוץ 1
אנחנו עובדים 10 דקות והם עובדים 10080 דקות ויותר...

 

מרכיבים:

  • צנצנת שאפשר לאטום אותה היטב (לא מפלסטיק או ממתכת). 
  • מלפפונים שלמים, עדיף טריים וקטנים. מומלץ להתחיל במלפפוני בייבי. כמות שיכולה להכנס בשלושת רבעי הצנצנת. 
  • מים בגובה הצנצנת – עדיף מים מינרלים.
  • מלח – כפית מלח לכל כוס מים, אפשר מלח שולחן, או מלח הימלאיה.

תוספות לבחירה:

שום, שמיר, סלרי, פלפל אדום, קולורבי ועוד…

ההכנה:

שוטפים את המלפפונים ומכניסים אותם לצנצנת עד שלושת רבע מגובה הצנצנת. מערבבים את המים עם המלח לפי יחס של כפית אחת לכוס ויוצקים את המים לצנצנת שיכסו את המלפפונים. המלפפונים חייבים להיות מכוסים במים ללא מגע עם האויר. סוגרים את הצנצנת ועוטפים בנייר עיתון מהודק עם גומייה. שומרים במקום מוצל מחוץ למקרר כשבוע עד שהמלפפונים חמוצים וטעימים. אפשר לשמור בקרור במשך חודשים. 

 

  • את מי הכבישה, המים בהם היתה התסיסה, כדאי לשמור ולנצל. אפשר לשתות אותם או  להשתמש בהם כתוספת טעם בתבשילים או סלטים. אפשר להשתמש בהם לכבישה הבאה.
  • אנחנו עובדים 10 דקות והחיידקים עובדים 10080 דקות ויותר. הכנת המלפפונים החמוצים נעשית בתהליך תסיסה במהלכם חיידקים שנמצאים באופן טבעי על קליפת המלפפונים ממירים את הסוכרים בירקות לחומצה לקטית. חומצה זו מעודדת גדילה של חיידקים טובים במעיים ולכן הם נחשבים לפרוביוטיים.

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן