מיץ תפוחים עם זרעי פשתן

פשתן 4
עבור כוס אחת או שתיים

מרכיבים:

  • 1 כף זרעי פשתן.
  • חצי כוס מים חמים. 
  • עד 2 תפוחים. 

ההכנה:

אפשרות א': להשרות כף זרעי פשתן במים חמים למשך מס' שעות עד שמופרש חומר בעל מרקם ג'לי. לסחוט את התפוח במסחטת מיצים ולהוסיף לכוס עם זרעי הפשתן. 

אפשרות ב': לטחון את זרעי הפשתן במטחנת קפה, לסחוט את התפוחים במסחטת מיצים ולהוסיף את הזרעים הטחונים למיץ. 

לרוויה!

*מומלץ לשתות מיד לאחר הסחיטה.

*אפשר להוסיף מים.

קצת על זרעי הפשתן:

סובלים מעצירות? תסמיני גיל המעבר?
זרעי פשתן יכולים לעזור לכם!
בזרעי פשתן יש שלושה מרכיבים חשובים:
א. סיבים תזונתיים – עוזרים בפינוי וניקוי מערכת העיכול, ומשמשים לחיזוק פלורת המעיים הטובה.
ב. הליגננים – רכיבים הנמצאים בקליפת הזרע. ליגנאן הינו חומר אנטי דלקתי אשר נמצא בכמות גבוהה מאוד בזרעי הפשתן. בנוסף, יש לו תכונה של שיבוש גדילה של גידולים סרטניים ספציפיים.
ג. חומצות שומן האלפא-לינולאית (ובקיצור ALA) – היא אחת מחומצות השומן ממשפחת האומגה 3, הנחשבות לשומן בריא מאוד.
זרעי פשתן עוזרים ל:
בריאות העור, שמירה על כלי הדם והגנה מפני מחלות לב, הפחתת הסיכון ללקות בסרטן, מיתון תופעות גיל המעבר ותורם לחוסר איזון הורמונלי, יעיל מאד למניעת עצירות, מסייע בספיגת הסידן לגוף.
כיצד לאכול אותם?
א. ניתן לטחון במטחנת קפה ולפזר אותם על מאכלים שונים כגון: סלט, שייק, מיץ ועוד.. (מערכת העיכול לא יכולה לעכל את הקליפה ולכן אם רוצים לקבל את הערכים התזונתיים צריך לטחון אותם). לזרעים הטחונים יש ריח של אגוזים.
ב. ניתן להשרות כף זרעי פשתן במים חמים למשך מס' שעות. לאחר שמופרש חומר בעל מרקם ג'לי, יש לשתות את הנוזל עם הזרעים.
כמה אפשר לאכול?
מומלץ לצרוך כף אחת ביום.

אם אתם בהריון, הנקה, חולי סכרת, נוטלים תרופה אחרת – מומלץ להתייעץ לפני אכילת פשתן.

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן