תורמוס מונבט מבושל

tur2
מכירים את התורמוס? מדוע לדוגמא את החומוס כולם מכירים ואת התורמוס לא?

מרכיבים:

  • חצי קילו תורמוס מתוק
  • מעט מלח (לא חייב)
  • מים

ההכנה:

הנבטה-

*להשרות ל12 שעות את גרעיני התורמוס במים.

*לשטוף ולשים את התורמוס במסננת  מכוסה במגבת לחה.

*פעמיים ביום להרטיב את התורמוס.

*לחכות עד שהנבט  יוצא והוא יחסית ארוך )לחכות בסבלנות).

בישול-

*לשטוף ולבשל במים רותחים כחצי שעה.

*לשטוף שוב, ולבשל שוב לעוד

כשעה (מן המובחר להוסיף שטיפה נוספת).

אפשר לאכול כחטיף, תוספת לסלט,

תוספת לירקות או כל דבר אחר.

אפשר להקפיא.

בתיאבון!


איני מצליחה להבין מדוע רבים מאיתנו לא מכירים את התורמוס?
מדוע לדוגמא את החומוס כולם מכירים ואת התורמוס לא?
מדוע הייתי צריכה ללכת להרבה מאוד חנויות עד שסוף סוף מצאתי את התורמוס?
אז ככה – באחת הסדנאות שלנו אחת מחברות הקבוצה, הביאה לכל הקבוצה במתנה את התורמוס.
הוא כל כך טעים ובריא, כמו להרגיש שאתה אוכל בשר. לא להאמין. 
מכירים את הפרח של התורמוס? מתאים לחגיגות 70 שנה למדינה, כולו כחול ולבן.
פעם מכרו את התורמוס בדוכן ברחוב.
לאחר חיפושים ארוכים מצאתי את התורמוס בשוק בהדר.
ממליצה בחום רב.
נסו וספרו…

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן