שלבי הנבטה בבית וטבלת זמני השרייה והנבטה

הנבטה
כמה זמן צריך להשרות כל גרגיר? כמה זמן לוקח תהליך ההנבטה?

 

שלבי הנבטה בבית:

מומלץ להתחיל בקטניות קלות להנבטה: מאש, עדשים (כל הצבעים) או דגנים כגון: כוסמת וקינואה.

ודאו שהזרעים שלמים, זרעים חצויים כמו אפונה ירוקה חצויה או עדשים שבורות לא ינבטו.

וכעת…

א. שטיפה.

ב. השריה.

ג. הנחת הזרעים במסננת ושטיפה.

ד. הנחת המסננת מעל קערה או צלחת. (טמפ' החדר)

ה. כיסוי בבד נושם. (חושך)

ו. שטיפה 2-3 פעמים ביום.

ז. כשהנבטים מגיעים לאורך 2 ס"מ, יש לאחסן בקופסת זכוכית סגורה. עד שבוע במקרר. אפשר להקפיא.

טבלת זמני השרייה והנבטה:

הגרעין זמן השרייה זמן הנבטה משוער
אגוזי מלך כשעה
אורז 3 שעות
אלפלפא 5 שעות 5 ימים
אפונה 8 שעות 2-3 ימים
גרעיני חמניה לא מקולפים 8 שעות עד שבוע
דוחן 8 שעות 3 ימים
חומוס 12 שעות 2-3 ימים
חיטה 8 שעות 2-3 ימים
חילבה 6 שעות 5 ימים
כוסמין 8 שעות 1-2 ימים
כוסמת ירוקה 3 שעות 1-2 ימים
עדשים 8 שעות 2 ימים
קינואה 3 שעות 1 יום
קשיו 6 שעות
שיפון 8 שעות 1-2 ימים
שעועית לבנה 12 שעות 2-3 ימים, למתקדמים בלבד
שעועית מש 8 שעות 2 ימים
שקדים 6 שעות
תורמוס 12 שעות 3-4 ימים
Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
2 תגובות
  1. מזל שחר הגב

    שלום רב

    אתר יפה ומעניין
    מדוע אין אפשרות להדפיס ?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן