שלבי הנבטה בבית:
מומלץ להתחיל בקטניות קלות להנבטה: מאש, עדשים (כל הצבעים) או דגנים כגון: כוסמת וקינואה.
ודאו שהזרעים שלמים, זרעים חצויים כמו אפונה ירוקה חצויה או עדשים שבורות לא ינבטו.
וכעת…
א. שטיפה.
ב. השריה.
ג. הנחת הזרעים במסננת ושטיפה.
ד. הנחת המסננת מעל קערה או צלחת. (טמפ' החדר)
ה. כיסוי בבד נושם. (חושך)
ו. שטיפה 2-3 פעמים ביום.
ז. כשהנבטים מגיעים לאורך 2 ס"מ, יש לאחסן בקופסת זכוכית סגורה. עד שבוע במקרר. אפשר להקפיא.
טבלת זמני השרייה והנבטה:
הגרעין | זמן השרייה | זמן הנבטה משוער |
אגוזי מלך | כשעה | – |
אורז | 3 שעות | – |
אלפלפא | 5 שעות | 5 ימים |
אפונה | 8 שעות | 2-3 ימים |
גרעיני חמניה לא מקולפים | 8 שעות | עד שבוע |
דוחן | 8 שעות | 3 ימים |
חומוס | 12 שעות | 2-3 ימים |
חיטה | 8 שעות | 2-3 ימים |
חילבה | 6 שעות | 5 ימים |
כוסמין | 8 שעות | 1-2 ימים |
כוסמת ירוקה | 3 שעות | 1-2 ימים |
עדשים | 8 שעות | 2 ימים |
קינואה | 3 שעות | 1 יום |
קשיו | 6 שעות | – |
שיפון | 8 שעות | 1-2 ימים |
שעועית לבנה | 12 שעות | 2-3 ימים, למתקדמים בלבד |
שעועית מש | 8 שעות | 2 ימים |
שקדים | 6 שעות | – |
תורמוס | 12 שעות | 3-4 ימים |
2 תגובות
שלום רב
אתר יפה ומעניין
מדוע אין אפשרות להדפיס ?
תודה רבה. תעתיקי לקוביץ אחר ותדפיסי. בהצלחה