מרכיבים:
- 1 כף שמן זית (לא חובה).
- 1 בצל גדול קצוץ.
- 5 עגבניות חתוכות לקוביות.
- 2 גמבות חתוכות לקוביות.
- 5 כוסות חומוס מבושל (הבישול נעשה לאחר השריה ועדיף הנבטה).
- 4 קישואים מגורדים.
- 5 גזרים מגורדים.
- 2 שיני שום קצוצות.
- חופן כוסברא/פטרוזיליה קצוצה.
- כף כורכום (לא חייב).
- מעט מלח (לא חייב).
- מים רותחים בגובה הסיר.
ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן או "מטגנים" במים. כשהבצל מזהיב (מהשמן בלבד) מוסיפים את כל המרכיבים כולל התבלינים ומערבבים. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים. כשהמים רותחים מבשלים את המרק באש נמוכה כחצי שעה.
בתיאבון!
*המרק טעים יותר, יום לאחר הבישול.