היכן לדעתכם יש יותר ויטמין c, בתפוז או בפלפל אדום?
פלפל אדום עשיר בויטמין c. שימו לב:
בפלפל אדום יש 127 מ"ג ואילו בתפוז יש "רק" 53 מ"ג ל100 גרם.
ויטמין C נחוץ ליצירת החלבון קולגן, המאפשר יצירת רקמות ועצמות יציבות, ושומר על נימי הדם והשיניים.
מרכיבים:
- 10 פלפלי שושקה אדומים.
- 2 שיני שום קצוצות.
- חצי כוס כוסברה קצוצה (לא חובה).
- מיץ מחצי לימון.
- 1 כף שמן זית (לא חייב).
- מעט מלח (לא חייב).
ההכנה:
מניחים את הפלפלים על נייר אפייה בתבנית ומכניסים לאפייה כ 20 דקות בחום של 180 מעלות. קולפים את הקליפה ומסירים את הראש (את הגרעינים משאירים). חותכים את הפלפלים לרוחב, מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים.