גרגירי חיטה מונבטים עם ירקות מוקפצים

חיטה מוקפצת
משביע ומזין

מרכיבים:

  • 1 כוס גרגירי חיטה מלאה לאחר השרייה ועדיף הנבטה. 
  • 1 כף שמן זית (לא חייב).
  • 1 בצל קצוץ.
  • 2 שיני שום קצוצות.
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות.
  • 2 קישואים חתוכים.
  • חופן כוסברא/פטרוזיליה קצוצה. 
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות.
  • רבע כרוב קטן קצוץ. 
  • מעט מלח (לא חייב).
  • כף סילאן טבעי. 

לבחירה:

  • חבילת פטריות טריות.
  • חופן אגוזי מלך.

ההכנה:

מבשלים את החיטה כרבע שעה  במים רותחים (אם החיטה לא מונבטת, יש לבשל יותר זמן), מסננים ושוטפים (כמו שמבשלים פסטה). מטגנים את הבצל עד להזהבה (אפשר גם "לטגן" את הבצל במים), מוסיפים את כל המרכיבים, מערבבים ומבשלים למשך 20 דקות – עד לריכוך הירקות (אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים). מפזרים מעל את האגוזים ומגישים חם.

בתיאבון!

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן