מרכיבים:
- 1 כף שמן זית (לא חובה).
- 1 בצל גדול קצוץ.
- חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות.
- 2 קישואים חתוכים לקוביות.
- 2 גזר חתוך.
- 3 כרישה חתוך לפרוסות.
- 2 שיני שום קצוצים (לא חייב).
- 3 עלי סלרי גדולים קצוצים (לא חייב).
- כף כורכום (לא חייב).
- מעט מלח (לא חייב).
- כ-8 כוסות מים.
ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן או "מטגנים" במים.
כשהבצל מזהיב (מהשמן בלבד) מוסיפים את כל המרכיבים כולל התבלינים ומערבבים.
לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים (עדיף רותחים).
כשהמים רותחים מבשלים את המרק באש נמוכה כחצי שעה.