מרכיבים:
- 1 כוס כוסמת ירוקה לאחר השרייה ועדיף הנבטה.
- 1 כף שמן זית (לא חייב).
- 1 בצל קצוץ.
- 2 שיני שום קצוצות.
- 4-5 גזרים מגורדים.
- 1 גמבה קצוצה (לא חייב).
- חופן כוסברא/פטרוזיליה קצוצה.
- מעט מלח (לא חייב).
- כף כורכום.
ההכנה:
מבשלים את הכוסמת 10 דקות במים רותחים (אם הכוסמת לא מונבטת, יש לבשל יותר זמן), מסננים ושוטפים (כמו שמבשלים פסטה). מטגנים את הבצל עד להזהבה (אפשר גם "לטגן" את הבצל במים), מוסיפים את הירקות והתבלינים, מערבבים ומבשלים למשך 5 דקות – עד לריכוך הירקות (אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים). מוסיפים את הכוסמת ומבשלים עוד כעשר דקות. מגישים חם.