מה ניתן לילדים לאכול בבית הספר?
את הלחמניות הבאות מכינים בפשטות, מקפיאים וכל בוקר שמים להם בתיק. הן נשארות טריות והילדים מתרגלים לאכול בריא.
בינינו, אצלם זה רק עניין של הרגל!
מרכיבים:
- כוס וחצי מים (תלוי בסוג הקמח, להתחיל פחות ולהוסיף על פי הצורך)
- 2 כפות שמן זית.
- 3 כפות סילאן טבעי ללא סוכר.
- 1 כפית מלח.
- חצי קילו קמח כוסמין/מלא/3 דגנים.
- כפית שמרים יבשים.
- תוספות לבחירה: שומשום, שיבולת שועל, זעתר.
ההכנה:
מכניסים לקערה את כל המרכיבים לפי סדר הרשימה ולשים ביד/מיקסר/מכונת לחם. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה. יוצרים כדורים ומניחים על תבנית אפייה ומתפיחים עוד כחצי שעה. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
אפשר להקפיא.