מי מכיר את נחמה פחימה? קצת על פחמימות…

ענבים לפייסבוק
מה ההבדל בין פחמימה? סוכר? עמילן? מה עדיף לאכול? קילו ענבים או קילו תפוחי אדמה? למה אחרי ארוחה של עמילנים, אנחנו רוצים לישון?

מכירים את נחמה פחימה? האמת היא שכולנו מכירים אותה!
היא הפחמימה המנחמת אותנו בשעת מצוקה ומשבר.
אוכלים אותה ומרגישים נחמה. הבעיה שהיא לא באמת מנחמת, היא רק יוצרת אשלייה.
ראיתם פעם שוקולד שמקשיב לכם? שמלטף אתכם? שפותר לכם באמת את הבעיות?

אז ככה,
פחמימות מורכבות מהיסודות: פחמן, מימן וחמצן. כמו כן, הפחמימות מהוות מקור אנרגיה העיקרי לגוף האדם, שמקבל אותן מן המזון.
מתוך אבות המזון אנו צורכים לפחות 60 אחוז פחמימות.
הפחמימות מתפרקות במערכת העיכול לגלוקוז (חד סוכרים). הגלוקוז היא הצורה היחידה של סוכר העוברת לגוף דרך הדם.

את הסוכרים ניתן לחלק כך:
חד סוכרים
דו סוכרים
רב סוכרים

חד סוכרים הם מולקולות סוכר, המורכבות מיחידה אחת של סוכר
לדוגמא: גלוקוז, הנמצא בענבים.

דו סוכרים הם מולקולות בהם 2 יחידות של חד סוכרים, שנקשרות זו לזו לדוגמא: לקטוז הנמצא בחלב.

רב סוכרים הם מולקולות שבהן מחוברות יותר מ- 2 יחידות של חד סוכר.
לדוגמא: עמילן הנמצא בתפוח אדמה.

כאמור, כל סוג של סוכר שנכניס לגוף, יצטרך להתפרק לגלוקוז.
אכילת תפוחי אדמה יצרוך מגופנו הרבה יותר אנרגיה לעיכול, מאכילת קילו ענבים.
אנחנו רוצים לחסוך באנרגיה המופנית לעיכול, על מנת לאפשר לגוף להשתמש באנרגיה לצרכים חשובים יותר ולכן תמיד עדיף לאכול חד סוכר/דו סוכר מאשר עמילן!

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן