צירופי פירות נכונים

ze
מתי כדאי לאכול פירות ומה הם הצירופים הנכונים?

ממומלץ להתחיל את הבוקר בפירות מצד אחד הן נותנות אנרגיה זמינה ומצד שני הן לא מעמיסות על מערכת העיכול.  
אפשר לאכול את הפירות בצורות שונות:
א. פרי שלם.
ב. פירות חתוכים.
ג. שייק פירות.
ד. מיץ פירות.
ה. סלט פירות.
האם זה משנה צירופי הפירות?
מסתבר שכן!
את הפירות אנו מחלקים לשלושה סוגים: מתוקים, חמצמצים, חמוצים.
על מנת לזכור את הצירופים אני נוהגת לדמות אותם ל'חלבי', 'פרווה', ו'בשרי'.
נשתדל לחכות כשעה לפני שנתחיל את המנה הבאה. 

  1. פירות מתוקים ('חלבי'):

לדוגמא:

א. פירות מיובשים- תמרים, צימוקים, תאנים, שזיפים.

ב. פירות טריים- תמרים לחים, בננה, אפרסמון, תאנים טריות.

  1. פירות חמצמצים ('פרווה'):

לדוגמא:

אגס, תפוח (לשים לב, ישנם תפוחים חמוצים מאוד כמו גרנד סמית), אפרסק, מנגו (אם יש בו חמיצות, תלוי בזן), פטל, אוכמניות, משמש, דובדבנים, גויאבה, תותי עץ, נקטרינה, פאפיה, משמש, לי'צי', שזיפים מתוקים.

  1. פירות חמוצים ('בשרי'):

לדוגמא:

 שזיפים חמוצים, פירות הדר, אננס, קיווי, רימון, תות שדה, שסק, תפוחים חמוצים, דובדבנים חמוצים.

  1.  אבטיח, מלון, ענבים ופאפיה: נחשבים כקטגוריה נפרדת. (פירות שמכילים כמות גדולה של סוכרים ומים, מומלץ לאכול לבנפרד)

צירופים טובים:

פירות מתוקים ('חלבי') – פירות חמצמצים, פירות מתוקים.

פירות חמצמצים ('פרווה') – פירות חמוצים, פירות מתוקים, פירות חמצמצים.

פירות חמוצים ('בשרי') – פירות חמצמצים, פירות חמוצים.

אבטיח, מלון, פאפיה, ענבים – עדיף לאכול ללא צרוף. (מלאים הרבה מים וסוכר)

לבריאות!

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן