איזון בין בסיסיות לחומציות

basis
קצת על בסיסיות וחומציות... משום מה רובנו מודעים על הנזק של הסוכר, פחות מודעים על הנזק של מזונות חומציים.

קצת על בסיסיות וחומציות…
משום מה רובנו מודעים על הנזק של הסוכר, פחות מודעים על הנזק של מזונות חומציים.
מה יקרה במכונית כאשר המנוע יתחמם?🚗
הנורות ידלקו והמאוורר יופעל.
מדוע? המכונית חייבת לשמור על חום מסויים.
מה יקרה לאדם אם החום שלו יעלה?
הוא יזיע, לא ירגיש טוב וכול'
מדוע? הגוף חייב לשמור על חום מסויים (36.5-37.5 בפה).
מה יקרה לאדם אם רמת החומציות שלו תעלה?
ערך הph בדם חייב להיות 7.34-7.45 ולכן
הגוף "יעשה הכל" על מנת לשמור על איזון זה, אם אין לו את התרכובות המתאימות מהתזונה הוא יקח אותן ממאגרי בסיס הנמצאים בגוף.
רוב התזונה של היום (חלבון מן החי, מזונות תעשייתיים ועוד..) הם מזונות חומציים, מה שגורם באופן איטי אבל מתמשך לגוף לגזול יסודות בסיסיים ממאגרי הגוף.
לצערנו, חומציות יתר עלולה לגרום באופן ישיר או בעקיפין לבעיות רבות כגון:
דלקות
כאבים מקומיים
כאבים בכל הגוף (כגון פיברומיאלגיה)
בריחת סידן ואוסטיאופורוזיס
לחץ דם גבוה ומחלות לב
אבנים בכליות
עייפות כרונית
ועוד…
מה הפתרון?
עלינו לאזן בין מזונות חומציים לבסיסיים.
לאדם בריא
60% בסיסיים
40% חומציים
מצורפת טבלה עם דוגמאות למזונות בסיסיים וחומציים.
מומלץ להעמיק בנושא.
עמוק🌸פשוט🌸בריא

Facebook
Google+
Twitter
Email
WhatsApp
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן